BDG ARCHITECTEN ALMERE

48 appartementen - Kerckebosch Zeist

 

De twee gebouwen, met elk 24 sociale huurappartementen, markeren de entree tot twee verschillende aan de Kerckeboschlaan gelegen woonbuurten.

De gebouwen verschillen van elkaar maar vertonen een duidelijke familieband.

De gebouwen zijn zorgvuldig ingepast in de bijzondere en bosrijke omgeving. Half verdiept onder de gebouwen is een parkeerkelder gesitueerd, met daarin ook de bergingen van de woningen.

142 appartementen, kinderdagverblijf en commerciële ruimten - Almere Poort

 

Het gebouwenensemble bestaat  uit twee gebouwen van vier bouwlagen, een woontoren van 16 bouwlagen, en een éénlaags KDV dat de beide woongebouwen verbindt.

De ligging in het Europakwartier aan het spoor heeft het karakter van de gevels bepaald. De voorgevels, die zich richten op de straten en het park, zijn ontworpen als metselwerkvlak met een strak ritme van perforaties (vensters)

De gevel aan de zijde van het spoor is ontworpen als een metselwerk kader waarbinnen de terugliggende woningtoegangen in een groen kleurvlak oplichten. De glazen vloerafscheidingen ter plaatse hebben een geluidreducerende functie.

21 appartementen - Almere Buiten

 

Heerser over de vlakte, spelend met het licht, de wolkenpartijen en de spectaculaire zonsondergangen in de polder. Soms in extreem contrast met de achtergrond, dan weer ermee samenvloeiend. Altijd wispelturig, veranderlijk, grillig.

Het zadeldak gemodelleerd tot een Japanse tempel. Toch hoort hij echt bij de Hollandse polder. Zijn sculpturale eenvoud, zijn karakteristieke silhouet en zijn glanzende halftransparante huid maken hem tot een expressief object in een onmetelijke vlakte die schreeuwt  om landmarks.

 

 

57 appartementen - Heerenveen

 

Dit  wooncomplex is het eerste van een nieuwe ontwikkeling in de stad Heerenveen rondom het Abe Lenstra stadion. Het maakt deel uit van een 850 meter

lange stedenbouwkundige wand tegenover het voetbalstadion en dient als onderlegger voor de nader te ontwikkelen bebouwing, die de nieuwe oostelijke rand van de binnenstad moet vormen. Het complex beschikt over een parkeerlaag en een begane grond met voorzieningen in de zorgsector, zoals een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapie. In totaal zijn er 57 appartementen ontwikkeld en opgedeeld in verschillende categorieën (37 huur- en 20 vrije-sectorwoningen) en woningtypes.

Het gebouw kent vijf identieke kernen waaromheen zich een grote varieteit aanwoningtypes ontwikkelt als een ruimtelijk weefsel van vloeren en wanden. Dit resulteert in een zeer afwisselende en interessante gevelcompositie.

120 appartementen - Almere Pampus

 

Dit plan voor een hybride woongebouw neemt een voorschot op de ontwikkeling van Almere Pampus en het IJ-meer. Het combineert de potenties van het gebied als toplocatie voor watersport en als bruggenhoofd naar het buitendijks Almere in het IJ-meer. Het is een krachtige landmark aan het IJ-meer, het beoogde ‘stadsmeer’ van de tweelingstad Amsterdam Almere.

Het plan bevat een woongebouw van 150 meter hoog met 200 appartementen, gondgebonden woningen en jachthavenvoorzieningen.

23 appartementen met parkeerkelder en bedrijfsruimte - Hengelo

 

Het gebouw markeert de oostelijke entree tot het centrum van Hengelo. Daarom is gekozen voor een stedelijke architectuur. Het gebruik van strakke stenen met rode, bruine en paarse kleurnuances geeft de gevel een krachtige, stadse uitstraling.

De appartementen zijn bereikbaar via twee ingangen: de hoofdentree aan de Drienerstraat en vanuit de parkeerkelder. Elk appartement is gericht op bezonning en heeft uitzicht op het stadscentrum. De Drienerpoort vormt aan de oostelijke stadsring van Hengelo een belangrijk stedenbouwkundig accent waarin vorm en functie samengaan en elkaar versterken.

 

 

 

 

RANDSTAD 21-10  1314 BL  ALMERE   T : 036 - 5 33 33 82