BDG ARCHITECTEN ALMERE

Batavia Stad, outlet shopping - Lelystad

 

Voor de eerste Factory Outlet Center in Nederland, Batavia Stad  te Lelystad heeft BDG Almere in opdracht van Stabel International de tekenwerkzaamheden voor het Definitief Ontwerp, de bouwaanvraag, het Technisch Ontwerp en de uitvoeringstekeningen verzorgt. Het ontwerp is van VHP Architecten / Attika Architekten.

Het project bevat ca 14.500 m2 aan winkeloppervlakte.

 

 

 

City Inn Hotel te Amsterdam

 

In opdracht van City Inn Limited en New Chinatown Amsterdam was BDG Almere als uitvoerend architect betrokken bij de realisatie van het  huidige Double Tree by Hilton hotel aan het Oosterdokseiland (ODE) te Amsterdam.

De werkzaamheden bestonden uit teken- en advieswerk in de fases voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, omgevingsvergunning, technisch ontwerp en uitvoering.

Het ontwerp is van de hand van het Londense architectenbureau Bennetts Asscociates en bevat 553 hotelkamers, verschillende vergader- en  conferentiezalen, een restaurant, bar en sky-lounge met een totaaloppervlak van circa 30.000m2.

 

 

 

Pieter Vreedeplein te Tilburg

 

In opdracht van Bouwfonds MAB heeft BDG Almere een drietal architectenbureaus (Ellerman, Lucas Van Vugt Architecten, Bedaux de Brouwer en Bonell I Gil Arquitectes) ondersteund in de laatste fase van het definitief ontwerp, en de plannen verder uitgewerkt tot bouwaanvraag, technisch ontwerp en uitvoeringstekeningen.

Het project bevat circa 23.650 m2 winkels/horeca-units/ bioscoop/ bedrijfsruimten over 3 bouwlagen, twee kelderverdiepingen met gebouwde parkeervoorzieningen en 116 woningen.

 

 

 

 

 

Van Nelle fabriek te Rotterdam

 

De voormalige Van Nelle fabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als voornaamste industriƫle monument in Nederland. In opdracht van Claessens Erdmann heeft BDG Almere de tekenwerkzaamheden verricht ten behoeve van de uitvoering van de renovatie en herontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

Winkelcentrumplan Vathorst fase 1

te Amersfoort

 

In opdracht van Bouwfonds MAB heeft BDG Almere het technisch ontwerp van een drietal architecten (Attika Architekten, Blue Architects en Crepain Binst Architecture) uitgewerkt tot uitvoeringstekeningen.

Het project bevat circa 7.200 m2 winkels/horeca-units/ bedrijfsruimten en 166 huurappartementen (ASR).

 

 

 

 

 

 

Rechtbank te Zwolle

 

In opdracht van aannemerscombinatie Dura Vermeer/ Trebbe heeft BDG Almere de tekenwerkzaamheden ten behoeve van de uitvoering verzorgt voor de nieuwbouw en renovatie van de Nieuwe rechtbank te Zwolle. Het ontwerp is van Hootsmans Architectuurbureau.

De nieuwe rechtbank beslaat een oppervlak van in totaal circa 26.500 m2, waarvan 16.500 m2 nieuwbouw.

 

 

 

Winkelcentrumplan Terwijde (|Utrecht)

 

In opdracht van MAB Development heeft BDG Almere het definitief ontwerp van een drietal architecten (GroupA, Dana Ponec Architecten en Office Winhov) uitgewerkt tot aanvraagtekeningen omgevingsvergunning, technisch ontwerp en uitvoeringstekeningen.

Het project bevat circa 12.000 m2 winkels/horeca-units/ bedrijfsruimten en 199 huurappartementen (ASR).

 

 

 

 

 

RANDSTAD 21-10  1314 BL  ALMERE   T : 036 - 5 33 33 82